I början av juni åkte jag och Osanna på tumanhand till New York. Biljetterna bokade vi bara tre veckor innan efter att ha sett ett erbjudande från SAS. Vi flög båda två tur och retur för 6050 kr. Mycket pengar, men ändå billigt med tanke på vad det kan kosta.

Vi valde att bo i New Jersey och åka med PATH train under Hudson River till New York. Endera kunde man åka till World Trade Center (det tog ca 7 min) eller norrut som längst till 33:e gatan. Det var jättesmidigt.

Vi bodde på Holland Hotel, ett 2,5 stjärnigt hotell nära Holland Tunnel, 5 min promenad från Newport Mall och 8 min promenad från PATH train. Vi hade ett stort rum med två dubbelsängar, stort kylskåp med liten frys och även en micro. Dessutom serverades det frukost – kanske inte så blodsockervänlig direkt – mest snabba eller jättesnabba kolhydrater, men toppen enligt Osanna och skönt att få varmt kaffe, äta frukost på sängen (det fanns ingen frukostmatsal utan man behövde ta med till rummet) och slippa ut och leta mat det första man gjorde på morgonen. Jättetrevlig personal, fint städat och ja toppenbetyg för hotellet helt enkelt. Vi betalade lite drygt 6000 kr för fem nätter via Expedia (booking.com ville ha 1500 kr mer för samma tid samma dag, så det visade sig vara värt att kolla upp alternativ).

Jag har satt ihop ett litet bildspel med minnen från resan. Inte så högupplöst (min dator kraschade typ 10 ggr när jag försökte exportera till en mer högupplöst fil) så man tittar bäst på det i mobilen om man vill ha bra skärpa.