Senaste månaden har jag i snitt gått 8304 steg per dag (medräknat att min Apple Watch registrerar allt i appen – även om jag inte har telefonen med). Målet är 10 000 steg per dag eller åtminstone 30 min fysisk aktivitet med förhöjd puls. 

Jag har ett stillasittande/stående eller möjligtvis gående och pratandes i telefonjobb, familj och många andra intressen och måsten (eller val) förutom att jaga steg. 

  
Jag ”jagar” bl.a en bra blodsockerbalans eftersom jag har diabetes typ 1, men ännu så länge har jag inte valt att spara även dessa värden i appen… 

Sen så finns det 
ju mycker mer som man kan registrera, mäta, ha koll på – men till vilken nytta???

  
Såklart beroende på vem man är och vilken ev ”sjukdom” man har – men helt ärligt så kan en fullt frisk person bli sjuk av hela denna hälsohets!!!

Varför kan vi inte bara få äta när vi är hungriga, röra oss när vi behöver (städa, handla, kratta, bygga, laga mat, dansa, promenera, spela lagspel…), jobba lagom, älska och umgås med nära och kära?

Vad mer kan man behöva för ett långt, friskt och lyckligt liv?

   

Jo, pulsen den kan vara bra att ha koll på??? Apple Watch registrerar den i alla fall regelbundet! 

Va, när hade jag 46 i puls??? Måste ha varit halvdöd då!!! Jag som aldrig tränar på maxpuls eller för den delen tränar intensivt alls sedan 1,5 år tillbaka?! Jag har ju inte ens 46 i vilopuls…

  
Det enda som jag tycker är bra och hoppas fungerar med appen är det ovan- Medicinskt ID – såååå smart och kan ju vara en livräddare 😊

Jag känner de som går nästan 50 000 steg om dagen och dessutom tränar intensiva pass 6 dagar i veckan… Registrerar puls, kalorier in/ut, mäter/väger, tävlar mot stegen i appen och som inte alls mår bra, varken fysiskt eller psykiskt.

Jag känner också de som inte går särskilt många steg alls om dagen, som äter onyttigt och som tror att proteinpulver och styrekträning eller varför inte testosteroninjektion krävs för att bli vältränad och omtyckt? Som använder olagliga droger såväl som snus och cigarretter men för att fly från alla ouppnåeliga vardagskrav. 

De som kanske mest skulle behöva appen för att få lite mer ordning på sin hälsa använder den inte!!!

Bort med alla hälsoappar, stegräknare, pulsmätare, droger, vardagsstress, skönhetskrav, lyxprodukter osv osv och fram för LIVET, GEMENSKAPEN, KÄRLEKEN, VARDAGSFIXET och VARDAGSMYSET här och NU.