Vårt ”minibigarråträd” har blivit 4 m högt och ger massor av frukt även om endast en bråkdel av alla blommor blir till färdiga bigarråer. 

I går plockade jag 10 kg och experimenterade lite med vad man kunde göra med bigarråerna. 

Bigarråsaft 🍒

  • 4 kg bigarråer
  • 2 l vatten
  • 1,2 kg socker
  • 1 tsk natriumbensoat


Koka bigarråerna i vattnet ca 15 min. Mosa dem mot kanten av kastrullen för att få ut all vätska och smak 😊


Sila därefter bort saften. Låt stå ca 15 min så att all saft hinner rinna igenom.


Koka därefter upp saften tillsammans med sockret och skumma noga.

Blanda natriumbensoatet med lite av den varma saften i en kopp vid sidan om och rör i kastrullen eftrr att det löst sig.


Häll upp den varma saften i flaskor.


🍒 Servera som den är eller tillsammans med en skiva citron 😉